Nieuws


Bootcamp in de Bilt                                                                      04-03-2021

 

Wist jij het al dat ik nu bezig ben met bootcamp trainingen in de Bilt? Ben jij benieuwd wanneer deze trainingen zijn? Maak dan nu een afspraak voor een gratis Bootcamp les! 

 

Wat is Bootcamp precies?

 

Bootcamp is een sport training die buiten wordt gegeven! We werken hier aan ons volledige lichaam zowel de conditie als op het kracht gebied. Je wordt dus sterker en krijgt een betere conditie, wat wil je nog meer? Momenteel met de corona mogen er helaas maar 4 personen per les meedoen. Gelukkig biedt ik meerdere lessen aan op verschillende dagen en tijden! Interesse? Maak een afspraak voor een gratis Bootcamp les en kom erachter of jij de training leuk vindt! De eerste Bootcamp les is gratis daarna krijg je de optie om een abonnement te nemen of losse lessen te kopen. 


Hoe belangrijk is voeding precies?                                             04-02-2021

 

Voeding is eigenlijk het belangrijkste component voor een lichamelijk doel en kan ook zeker helpen voor je geestelijke gesteldheid. Vaak wordt er gezegd dat als je wilt afvallen je moet gaan sporten. Tuurlijk zit er een kern van waarheid in maar het effect wat je uit alleen sporten haalt gaat minder snel en gaat minder lang door als dat je sport en voeding zou combineren. Ik zeg altijd dat voeding 60% van jou lichamelijke en geestelijke doel is en dat het sporten 40% is. Met voeding en sport bedoel ik niet het uiterste! Je hoeft namelijk echt niet elke dag shakes te gaan drinken en ook nog genoeg energie te hebben om elke dag naar de sportschool te gaan. Dit is niet te doen en heeft ook niet het effect op je lichaam wat je wilt hebben!!! Wat er namelijk gebeurt als jij alleen maar shakes gaat drinken (ongeveer 500 tot 1000 calorieën per dag) ga je onder je calorieën behoefte zitten (gemiddeld bij een vrouw 2000 kcal en bij een man 2500 kcal). Je moet calorieën zien als benzine voor een auto, als jij namelijk een volle tank hebt kom je veel verder dan dat je maar een halve tank hebt. Eigenlijk best logisch toch? Maar hoe komt het dan dat je wel afvalt van die shakes? Dit komt omdat je lichaam dus te weinig energie krijgt vanuit de shakes en hierdoor een andere energie bron gaat zoeken namelijk je spieren. Je lichaam verbrand je spieren voor energie en dus geen vet, hierdoor neemt je gewicht af maar blijft het vet eigenlijk precies hetzelfde. Wat nog een tegenvaller is met shakes is dat je metabolisme (De cyclus van eten binnen krijgen tot het weer uit je lichaam komt) flink achteruit gaat. Je lichaam heeft een goed metabolisme nodig om snel vet te kunnen verbranden. Je eten verteren kost namelijk ook energie. Toevallig gebruikt je lichaam daar vet voor! Maar hoe kun je een goed metabolisme bereiken zonder veel te veel eten? Hierbij kan ik je mooi helpen! De eerste stap is uitrekenen wat jou eigen calorieën verbruik is. Hierna komen we bij het rekenen, we gaan zorgen dat we deze calorieën verdelen over 5 maaltijden in de dag. Dus we beginnen bijvoorbeeld bij een ontbijt van 400 calorieën, een snack van 200 calorieën, lunch van 600 calorieën, avondeten 700 calorieën en dan nog een avond snack van 100 calorieën. Dat is een totaal van 2000 calorieën en zelfs als je niet zou sporten heb je deze dag vet verbrand omdat je lichaam de gehele dag door eten aan het verteren is. Als je hierbij dan ook nog gaat sporten verbrand je lichaam 1.5 tot 2x toe sneller vet. Ik zou zeggen waar wacht je op? Maak nu een afspraak voor je gratis intake gesprek dan gaan we samen de strijd aan!

 


Een nieuwe app!                                                              04-01-2021     

      

Vanaf vandaag is er een nieuwe app in gebruik. Met deze app kunnen we samen gemakkelijk jou voortgang in de gaten houden. Bijvoorbeeld hoe je hebt geslapen, hoeveel je op welke momenten weegt, wat je buik omtrek is, hoeveel push ups je kunt doen en nog veel en veel meer. Hierin kan ik ook een sportschema voor je maken zodat je deze kunt gebruiken en afvinken op de dagen dat je hebt gesport! Zelfs gebruik ik deze app voor de voeding. We houden hierin bij wat je eet en waar we winst kunnen behalen zodat we samen naar een gezonde leefstijl toe gaan. In de app kun je ook bij het rooster om je eigen afspraken in te plannen!

Kortom een super app!!